Andere mogelijkheden

Naast de standaard sleepnetvistochten kunnen we grotere groepen ook andere tochten aanbieden. De mogelijkheden zijn oneindig. Hieronder vindt u een overzicht van een aantal van deze mogelijkheden.

Asverstrooiing op zee

De mogelijkheid bestaat om met de ZK 9 Antonia een asverstrooiing op zee te laten verzorgen. Het is mogelijk om met uw naasten met de ZK 9 uit te varen en op een locatie naar keuze de as van uw geliefde te verstrooien.
Meer informatie.

Vaartochten over het Lauwersmeer

Een rondvaart over het Lauwersmeer. We varen met u over het schitterende Nationaal Park Lauwersmeer met aan boord een deskundige gids die u verteld over het gebied.
Meer informatie.

Robbentochten op de Waddenzee

Vaartocht over de Waddenzee. Bijvoorbeeld naar de Engelsmanplaat of naar het Rif.
Als u wilt kunt u met laagwater op de plaat wandelen en misschien een bezoekje brengen aan de vogelwachters die daar gedurende de zomermaanden bivakkeren in het reddingshuisje.
Meer informatie.

Sleepnetvissen (Uniek!)

Een leuk, uniek avontuur op de Waddenzee vanaf de buitenhaven van Lauwersoog!
Als enige in deze omgeving heeft de ZK 9 een sleepnetvergunning met de bijbehorende licenties.

We vissen met een sleepnet achter het schip en laten u zien wat er zoal leeft onder water. De vangst komt in een leefbak en kunnen we eens even goed bekijken. Nadien wordt alles weer levend overboord gezet en brengen we nog een bezoekje aan de rustende zeehonden die u goed kunt bekijken.
Meer informatie

Sleepnetvistochten vanaf Schiermonnikoog

Evenals vorig jaar varen we ook komend seizoen op woensdagen tussen mei en september vanaf de veersteiger van Schiermonnikoog. We varen langs de rustende zeehonden, gaan sleepnetvissen en komen langs de beroemde Engelsmanplaat.

De duur van de tocht is ongeveer 2,5 uur. De koffie, thee en fris staan voor u klaar.

De afvaarttijden vindt u op:
www.vvvschiermonnikoog.nl

Contact:
[email protected]
Tel.: +31 519 53 12 33

Vaartochten naar Schiermonnikoog

Met de ZK 9 brengen we u naar het eiland Schiermonnikoog.

Er zijn tochten gepland waarbij u uw fiets meeneemt naar het eiland.

Ook zijn er tochten die eindigen op het weststrand.

In beide gevallen brengt u de dag op het eiland door en nadien vaart u met ons of later met de veerboot terug naar Lauwersoog.

Deze tocht is bovendien ook te combineren met het sleepnetvissen en bij geschikt tij kunt u de rustende zeehonden spotten.
Meer informatie

Wadlopen

Onder begeleiding van een Wadloopgids zetten wij u met de door u aangemelde groep af op het Brakzand of op het Weststrand van Schiermonnikoog (Oude Wal).

De tocht naar het Weststrand is bovendien ook te combineren met het sleepnetvissen en zeehonden spotten.
Meer informatie