Uniek: Sleepnetvissen

De enige in dit gebied

Als enige in dit gebied heeft de ZK 9 een sleepnetvergunning. Wat betekent dat wij mogen sleepnetvissen met gasten aan boord en daarbij leuke en informatieve uitleg kunnen geven.
Een unieke ervaring, die u niet wilt missen!

Hoe werkt het sleepnetvissen?

We varen uit vanaf de buitenhaven van Lauwersoog. Met de laatste eb-stroom gaan we de haven uit.

Onze gids geeft uitleg over het gebied en over de vismethode. Dan gaat ons sleepnet overboord en beginnen we met vissen.

Na ongeveer een kwartier halen we het net op. De vangst komt  in een leefbak.

Onze deskundige gids, een voormalig (garnalen)visser vertelt u er van alles over. Daarna gaat de vangst weer levend overboord.

Ondertussen varen we door naar de zandbank waar meestal rond laagwater zeehonden liggen te rusten. Op gepaste afstand laten we ons schip drijven en kunnen we deze prachtige beesten eens goed bekijken in hun eigen natuurlijke omgeving.

Met de vloedstroom varen en vissen we terug naar Lauwersoog.

Kosten voor deze wel erg leuke en leerzame tocht: €20,00 voor kinderen tussen 4 en12 jaar.  €25,00 voor volwassenen. Koffie, thee, fris en een plakje cake inbegrepen.

De vaarroute kan variëren. We varen langs de beroemde Engelsmanplaat met z’n reddingshuisje en de kenmerkende Kaap, een walmerk voor de scheepvaart. Of als de omstandigheden het toelaten varen we nog langs het strand van Schiermonnikoog.

Over de sleepnetvistocht

De duur van de sleepnetvistocht is ongeveer 2,5 uur. We vertrekken vanaf de buitenhaven van Lauwersoog (tegenover Restaurette Schierzicht) naar de Waddenzee.

De tocht is zeer geschikt voor kinderen, zij vinden dit altijd een erg leuk avontuur. Bovendien is het ook nog eens een heel leerzaam uitje waarbij u zich niet hoeft te vervelen.

Prijzen en afvaarten van de tochten vindt u in ons reserveringssysteem.

Boek nu!